Μια παραδοσιακά γερμανική συνταγή για σπιτικά ζυμαρικά spaetzle. Μπορείτε επίσης να ψιλοκόψετε μερικά κομμάτια μπέικον σε ένα τηγάνι και να ζεστάνετε το μαγειρεμένο spaetzle στις σταγόνες μπέικον – παραλείψτε μόνο το βούτυρο, εάν ετοιμάσετε συνταγή με μπέικον.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 γαλόνι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το λευκό πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στα στεγνά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Περάστε τη ζύμη μέσα από ένα κόσκινο με μεγάλες τρύπες ή έναν μεταλλικό τρίφτη.
Βήμα 3
Ρίχνουμε λίγο-λίγο σε υγρό που σιγοβράζει. Μαγειρέψτε 5 με 8 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.
Βήμα 4
Σοτάρουμε τα μαγειρεμένα σπαέτς σε βούτυρο ή μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε από πάνω ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!