Ινδική Κουζίνα

Πικάντικο κάρυ μπανάνας

Πικάντικο κάρυ μπανάνας

Πικάντικο κάρυ μπανάνας: Μια καταπληκτική ινδική συνταγή, με την οποία συνδυάζεται αρμονικά η τολμηρή, εκρηκτική γεύση του κάρυ με την απαλή γλυκύτητα της μπανάνας και του απαλού γιαουρτιού. Η ποικιλία και οι ποσότητες των διαφορετικών μπαχαρικών στο μείγμα σκόνης είναι ενδεικτικές. Διασκεδάστε πειραματιζόμενοι με τους δικούς σας έξυπνους συνδυασμούς. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

⅓ φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
½ φλιτζάνι κάρυ σε σκόνη
1 ½ κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
4 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλάκια του γλυκού πάστα κάρυ
8 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουτάκι (300 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
⅔ φλιτζάνι γιαούρτι
2 μπανάνες, κομμένες σε κύβους
3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι καρύδα ξεφλουδισμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τη σκόνη κάρυ, το κύμινο, τον κουρκουμά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το τζίντζερ, τη σκόνη τσίλι, την κανέλα και το μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 1 λεπτό.

Βήμα 2
Προσθέστε την πάστα κάρυ και το πολτοποιημένο σκόρδο. Μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το γιαούρτι και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ρίχνουμε τα κομμάτια της μπανάνας και σιγοβράζουμε απαλά για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίξτε τις νιφάδες καρύδας λίγο πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!