Vegan Κουζίνα, Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικά vegan νουντλς soba

Ιαπωνικά vegan νουντλς soba

Ιαπωνικά vegan νουντλς soba: Μια ιαπωνική συνταγή για ένα πιάτο γνωστό και ως «yasai yakisoba», ένα υγιεινό και γρήγορο πιάτο με τηγανητά νουντλς, λαχανικά και μια αλμυρή σάλτσα. Το soba είναι ένα λεπτό ιαπωνικό νουντλ που παρασκευάζεται από φαγόπυρο. Η συνταγή αυτή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί, αλλά πραγματικά είναι καλύτερη για ένα άτομο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

100 γραμμάρια αποξηραμένα νουντλς soba
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
1 κουταλιά της σούπας μιρίν (ιαπωνικό γλυκό κρασί)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
¼ κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι φρέσκα φασολάκια, κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
1 φλιτζάνι φύλλα baby σπανάκι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε τα νουντλς soba και τα αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρέψτε χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν αλντέντε, περίπου για 7 λεπτά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών και το κρασί μιρίν σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα φασολάκια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν ακόμα τραγανά, για 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε τα νουντλς soba πάνω στα μαγειρεμένα λαχανικά. Ρίξτε τα στο μείγμα σάλτσας σόγιας και μαγειρέψτε για επιπλέον 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι baby και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά. Σερβίρουμε σε μπολ.

Καλή όρεξη!