Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κάρυ κοτόπουλου

Ινδικό κάρυ κοτόπουλου

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα ωραίο πιάτο με κάρυ κοτόπουλου. Ενα εύκολο και γρήγορο πιάτο που δεν θα σας προβληματίσει καθόλου στην ετοιμασία του. Το κοτόπουλο δένει τέλεια με το σπανάκι ενώ το γάλα καρύδας και η πατάτα δίνουν την υπέροχη υφή του. Απλά απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
3 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πατάτα, ψιλοκομμένη
600 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι, κομμένο σε λωρίδες
5 φλιτζάνια γάλα καρύδας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μαζί σε ένα μπολ τη σκόνη κάρυ, το αλάτι και τη σκόνη κρεμμυδιού. Προσθέστε το κοτόπουλο και αλείψτε το καλά για να επικαλυφθεί στο μείγμα καρυκευμάτων.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την πατάτα και το σπανάκι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε. Βάλτε ένα καπάκι στο τηγάνι, αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει η πατάτα και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 30 λεπτά.

Καλή όρεξη!