Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο κάρυ

Ινδικό κοτόπουλο κάρυ

Ινδικό κοτόπουλο κάρυ: Μια αυθεντική συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα πιάτο γεμάτο με νοστιμιά και αρώματα. Ενα χορταστικό και απολαυστικό πιάτο, που παρασκευάζεται χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Σερβίρετέ το με ζεστό μαγειρεμένο ρύζι και λαχανικά αν θέλετε. Φροντίστε να ΜΗΝ φάτε τα γαρίφαλα, η γεύση είναι πολύ δυνατή!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

8 φιλέτα κοτόπουλου, χωρίς δέρμα
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
1 κουτάκι (420 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
1 κουτί (300 γραμμάρια) γάλα καρύδας
4 ολόκληρα γαρίφαλα
4 λοβοί κάρδαμο
1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ξεπλύνετε το κοτόπουλο και στεγνώστε το. Αλατοπιπερώστε το ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν και στη συνέχεια ρίξτε και ανακατέψτε τη σκόνη κάρυ.

Βήμα 3
Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το γάλα καρύδας, το γαρύφαλλο, το κάρδαμο και το ξυλάκι κανέλας. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 4
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να ψηθεί (να μην ροζ από μέσα) , περίπου 20 με 25 λεπτά. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!