Εν πιάτο της ινδικής κουζίνας για να κάνετε ένα υπέροχο vegan κάρυ πατάτας και κόκκινης φακής. Ενα πιάτο κατσαρόλας που είναι νόστιμο και χορταστικό. Προσοχή όταν μετράτε την πάστα κάρυ. Εχει πικάντικη γεύση και μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετό 1 κουταλάκι του γλυκού. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ήπια πάστα, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερα. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε θερμίδες, χρησιμοποιήστε γάλα καρύδας με μειωμένα λιπαρά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κομμάτι (4 εκατοστά) ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη
¾ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάστα κάρυ
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
1 κουτί (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας
1 κονσέρβα (800 γραμμάροια) ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες, (κρατάμε τον χυμό)
½ κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μυρίσουν, για 3 με 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κύμινο και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη, περίπου για 2 λεπτά, καβουρδίζοντας το κύμινο ίσα ίσα να μην καεί. Ρίξτε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες, τις φακές, το γάλα καρύδας και τις ντομάτες και τον χυμό τους. Ρίχνουμε το μπουγιόν λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βήμα 2
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και οι φακές, για 20 με 25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Από πάνω ρίχνουμε χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Καλή όρεξη!