Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδικό Cheesecake με σοκολάτα

Ιρλανδικό Cheesecake με σοκολάτα

Αν σας αρέσει το cheesecake τότε θα λατρέψετε αυτή την ιρλανδική συνταγή! Φτιαγμένο με τριμμένη σοκολάτα, αυτό το τσιζκέικ θα γίνει η νέα αγαπημένη σας λιχουδιά!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 ½ φλιτζάνια τριμμένη σοκολάτα

⅓ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

⅓ φλιτζάνι σκόνη κακάου (χωρίς ζάχαρη)

¼ φλιτζάνι βούτυρο

3 συσκευασίες κρέμα τυρί (μαλακό)

1 ¼ φλιτζάνια λευκή ζάχαρη

¼ φλιτζάνι σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη

3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

½ φλιτζάνι ξινή κρέμα

¼ φλιτζάνι Ιρλανδικό λικέρ

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα τρίμματα σοκολάτας, τη ζάχαρη άχνη και το 1/3 φλιτζάνι κακάο. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά. Απλώστε το σε ένα γυάλινο πυρέξ διαμέτρου 23 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου 230 βαθμούς C.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι κακάο και το αλεύρι. Χτυπάμε με μέτρια δύναμη μέχρι να αναμιχθεί καλά και να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε τα αυγά (ένα κάθε φορά), ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε την ξινή κρέμα και το ιρλανδικό λικέρ. Ανακατέψτε πολύ αργά. Απλώστε τη γέμιση στο πυρέξ.

Βήμα 3

Ψήνουμε στους 230 βαθμούς C για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120 βαθμούς C και συνεχίστε το ψήσιμο για 60 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήστε το να κρυώσει και μετά με ένα μαχαίρι χαράξτε περιμετρικά το χείλος του πυρέξ. Ψύξτε πριν το σερβίρετε. Εάν το κέικ σας «σπάσει», μια χρήσιμη συμβουλή είναι να βουτυρώσετε μια σπάτουλα και να εξομαλύνετε την κορυφή και, στη συνέχεια, πασπαλίστε με περισσότερη τριμμένη σοκολάτα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα 20 λεπτά

Μερίδες: 12

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

457 θερμίδες, 8.1 g πρωτεΐνης, υδατάνθρακες 42,4 g, λίπος 29,2 g, χοληστερόλη 122,8 mg, νάτριο 298,1 mg.