Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά cannoli

Ιταλικά cannoli

Δείτε αυτή την ιταλική συνταγή για γεμιστά cannoli. Ενα υπέροχο γλυκό, που αξίζει να το δοκιμάσετε. Απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, όπως σωληνάρια κανόλι, μηχανή ζυμαρικών και σακούλα ζαχαροπλαστικής που θα σας βοηθήσουν να βγουν αυτά τα κανόλι όπως αυτά στα ιταλικά εστιατόρια και αρτοποιεία. Ξεκινήστε με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής και, στη συνέχεια, προσθέστε περισσότερη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

κανόλι:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές σούπας μαγειρικό λίπος
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
½ φλιτζάνι γλυκό κρασί Marsala
1 κουταλιά της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 ασπράδι αυγού
1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
Γέμιση:
1 δοχείο (900 γραμμάρια) τυρί ρικότα
½ φλιτζάνι άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
100 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Κόβουμε το λίπος μέχρι να γίνει σε κομμάτια όχι μεγαλύτερα από τον αρακά. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα το αυγό, τον κρόκο αυγού, το κρασί Marsala, το ξύδι και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει σφιχτή η ζύμη και στη συνέχεια τελειώνουμε με το χέρι ζυμώνοντας σε καθαρή επιφάνεια. Προσθέστε λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται για να ενσωματωθούν όλα τα ξηρά υλικά. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.

Βήμα 2
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη και ισιώνουμε το καθένα τόσο όσο να περάσει από τη μηχανή ζυμαρικών. Περάστε τη ζύμη σε διαδοχικές πιο λεπτές ρυθμίσεις μέχρι να φτάσετε στην πιο λεπτή ρύθμιση. Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι αν χρειάζεται. Τοποθετούμε το φύλλο της ζύμης σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας μια φόρμα ή μεγάλο ποτήρι ή μπολ, κόψτε κύκλους 4 έως 5 ιντσών. Πασπαλίζετε τους κύκλους με μια ελαφριά επικάλυψη αλευριού. Αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα να αφαιρέσετε τα κελύφη από τους σωλήνες. Τυλίξτε τη ζύμη γύρω από τα σωληνάρια κανόλι, σφραγίζοντας την άκρη με λίγο ασπράδι αυγού.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το λάδι στους 190 βαθμούς σε ένα βαθύ τηγάνι. Τηγανίζουμε τα κοχύλια στα σωληνάρια λίγα κάθε φορά για 2 έως 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να γυρίσετε όσο χρειάζεται. Αφαιρέστε προσεκτικά χρησιμοποιώντας τη λαβίδα και τοποθετήστε το σε μια σχάρα ψύξης που έχει τοποθετηθεί πάνω από χαρτί κουζίνας. Ψύξτε τόσο όσο μπορείτε να χειριστείτε τους σωλήνες και, στη συνέχεια, στρίψτε προσεκτικά το σωλήνα για να αφαιρέσετε το κέλυφος. Η χρήση μιας πετσέτας τσαγιού μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε καλύτερα. Πλύνετε ή σκουπίστε τα σωληνάρια και χρησιμοποιήστε τα για περισσότερα κελύφη. Τα κρύα κοχύλια μπορούν να τοποθετηθούν σε αεροστεγές δοχείο και να διατηρηθούν έως και 2 μήνες. Θα πρέπει να τα γεμίσετε μόνο αμέσως ή έως και 1 ώρα πριν τα σερβίρετε.

Βήμα 4
Για να φτιάξετε τη γέμιση, ανακατέψτε το τυρί ρικότα και τη άχνη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Βάζουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τη σοκολάτα. Χρησιμοποιήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να τοποθετήσετε τα κοχύλια, γεμίζοντας από το κέντρο μέχρι τη μία άκρη και μετά κάντε το ίδιο από την άλλη πλευρά. Πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη και τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα όταν σερβίρουμε.

Συμβουλές:
Οι σωλήνες cannoli είναι βασικό στοιχείο. Μπορείτε να τους προμηθευτείτε σε πολλά από τα καταστήματα με είδη κουζίνας. Οι σωλήνες είναι κοίλοι από ανοξείδωτο χάλυβα και έχουν μήκος 15 έως 20 εκατοστά.

Το να έχεις 2-3 άτομα για το μαγείρεμα cannoli βοηθά στη συνεχή εξέλιξη της διαδικασίας, με ένα άτομο να κυλά και να κόβει, ένα άτομο να ξεσκονίζει, να βγάζει αυγά και να το τοποθετεί σε μεταλλικούς σωλήνες και ένα άτομο να τηγανίζει τα κελύφη και να αφαιρεί τα κελύφη από τους σωλήνες για επαναχρησιμοποίηση. Εάν είστε μόνοι σας, θα δυσκολευτείτε.

Η γέμιση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τριμμένο ξύσμα κίτρου άντί πορτοκαλιού και λεμονιού. Άλλες παραλλαγές περιλαμβάνουν τη χρήση μικρών κομματιών σοκολάτας, τα κεράσια μαρασκίνο ή τη βύθιση των άκρων του κανόλι σε ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Στη θέση του ξύσματος λεμονιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα πορτοκαλιού, ξύσμα λάιμ ή ψιλοκομμένο ζαχαρωμένο κίτρο.

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διατηρεί τα τρόφιμα υγρά, να τα μαγειρεύει ομοιόμορφα και να διευκολύνει τον καθαρισμό.

Καλή όρεξη!