Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο κοτόπουλο σετσουάν

Κινέζικο κοτόπουλο σετσουάν

Μια απλή, γρήγορη κινέζικη συνταγή για κοτόπουλο σε στυλ σετσουάν με βασικά υλικά. Συνήθως σερβίρεται πάνω από λευκό ρύζι. Το αυθεντικό κοτόπουλο Σετσουάν είναι ένα τσιγαρισμένο κρέας κοτόπουλου αναμεμειγμένο με αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι, κόκκους πιπεριού σετσουάν και άλλα καρυκεύματα. Κατάγεται από την επαρχία Σετσουάν, μια περιοχή στο εσωτερικό της Κίνας διάσημη για την πικάντικη κουζίνα της. Τα πιάτα Szechuan είναι δημοφιλή στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια
⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το κοτόπουλο και το κορν φλάουερ σε μια σακούλα ή ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, τη ζάχαρη και το νερό. Σκεπάστε με καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να μην είναι πλέον ροζ μέσα, 3 με 5 λεπτά.

Βήμα 2
Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και το πιπέρι καγιέν και μαγειρέψτε χωρίς καπάκι για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε πάνω από λευκό ρύζι.

Καλή όρεξη!