Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο χοιρινό mu shu

Κινέζικο χοιρινό mu shu

Κινέζικο χοιρινό mu shu: Δοκιμάστε αυτή την γνήσια συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα πλούσιο, νόστιμο και χορταστικό πιάτο, συνηθισμένο στα κινέζικα εστιατόρια. Είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει πολλές γεύσεις λαχανικών και μπαχαρικών, που δίνουν στο χοιρινό ξεχωριστή νοστιμιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα περιτυλίγματα-τηγανίτες, ή να φτιάξετε τα δικό σας – απλά μην ξεχνάτε τη σάλτσα hoisin, φτιάχνει το πιάτο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
½ κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
50 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκε
½ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας καθαρισμένο και ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κινέζικο λάχανο νάπα
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 φλιτζάνι σάλτσα hoisin
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
16 παγωμένες κινέζικες τηγανίτες moo shu, αποψυγμένες και ζεσταμένες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο και 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τις λωρίδες χοιρινού στη μαρινάδα μέχρι να καλυφθούν καλά και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2
Ρίξτε ζεστό νερό πάνω από τα μανιτάρια σιτάκε σε ένα μπολ και αφήστε τα να μαλακώσουν για 15 έως 20 λεπτά. Στραγγίστε, στεγνώστε τα, αφαιρέστε τυχόν σκληρά κομμάτια στελέχους και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε τα μανιτάρια, τα πράσινα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3
Αφαιρέστε τα φύλλα από το λάχανο νάπα και κόψτε τα πράσινα φυλλώδη μέρη από τα κεντρικά κοτσάνια των φύλλων. Κόψτε τα κοτσάνια σε λεπτές φέτες και μετά κόψτε τα σε κομμάτια 2,5 εκατοστών. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα φυλλώδη μέρη και αφήνουμε στην άκρη τους κομμένους μίσχους και τα ψιλοκομμένα φύλλα σε ξεχωριστά μπολ.

Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και το τριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Βήμα 5
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι και 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο σε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας το μαριναρισμένο χοιρινό μέχρι να μαγειρευτεί, να μην είναι πλέον ροζ και οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου για 5 λεπτά. Βγάζουμε το χοιρινό σε ένα μπολ.

Βήμα 6
Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά στο ζεστό γουόκ, προσθέτοντας περισσότερο φυτικό λάδι, αν χρειάζεται, και μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα αυγά να ομογενοποιηθούν και να σφίξουν καλά, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα των μανιταριών και μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 έως 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε τα κομμάτια του μίσχου λάχανου νάπα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι τα κομμάτια του στελέχους να είναι ζεστά αλλά ακόμα τραγανά, περίπου για 1 λεπτό, και μετά προσθέστε τα ψιλοκομμένα φύλλα λάχανου. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί, μαγειρέψτε και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί, περίπου για 1 λεπτό ακόμα, στη συνέχεια βάλτε το μαγειρεμένο χοιρινό και το κρατημένο μείγμα κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να πήξουν ελαφρώς και να ζεσταθούν, περίπου για 2 λεπτά.

Βήμα 7
Βάλτε τη σάλτσα hoisin, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας και 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Για να σερβίρετε, απλώστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας μείγμα hoisin σε κάθε τηγανίτα, προσθέστε από πάνω περίπου 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα χοιρινού κρέατος, τυλίξτε σε ρολό και σερβίρετε.

Σημείωση του Μάγειρα:
Χρησιμοποιήστε κατεψυγμένες λεπτές κινέζικες τηγανίτες (μερικές φορές ονομάζονται τηγανίτες mandarin, τηγανίτες πάπιας ή τηγανίτες moo shu), ή μπορείτε να τις αντικαταστήστε με μικρές τορτίγιες από αλεύρι.

Καλή όρεξη!