Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή για πικάντικη ξινή σούπα. Συνδυάζει πολλές διαφορετικές γεύσεις και είναι μια πολύ ιδιαίτερη σούπα για να σερβίρετε τους καλεσμένους σας. Η πικάντικη γεύση προέρχεται από το λευκό πιπέρι και η ξινή από το ξύδι. Είναι πολύ ιδιαίτερη και αξίζει να την δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 μανιτάρια αυτιού αποξηραμένα
4 αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκε
8 αποξηραμένα μπουμπούκια κρίνου
4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
⅓ φλιτζάνι βλαστοί μπαμπού σε κύβους
⅓ φλιτζάνι άπαχο χοιρινό κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο λευκό πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές της σούπας νερό
½ συσκευασία μισό κιλό τόφου, κομμένο σε κύβους
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μουλιάστε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα μπουμπούκια του κρίνου σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Αφού κόψετε τυχόν σκληρούς μίσχους, κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες. Με τα δάχτυλα, κόψτε τα στελέχη του κρίνου.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα μανιτάρια, τα μπουμπούκια κρίνου, το ζωμό, τους βλαστούς μπαμπού και τον χοιρινό κιμά σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λευκό πιπέρι και το ξύδι. Βάλτε και το κορν φλάουρ με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε λίγη από τη ζεστή σούπα στο άμυλο κορν φλάουρ και στη συνέχεια ρίξτε την όλη στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει, ανακατεύοντας. Προσθέστε το τόφου και αφήστε στη φωτιά για 1 με 2 λεπτά.
Βήμα 4
Λίγο πριν το σερβίρετε, σβήνετε τη φωτιά. Ρίχνουμε το αυγό. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο. Πασπαλίστε κάθε μερίδα με κρεμμύδι.
Καλή όρεξη!