Μια ινδική συνταγή για κοτόπουλο στιφάδο με γάλα καρύδας. Αν σας αρέσουν οι ινδικές γεύσεις, αλλά δεν έχετε καθόλου χρόνο στη διάθεσή σας, τότε ετοιμάστε αυτό το εύκολο γεύμα στο φούρνο μικροκυμάτων. Οι πλούσιες γεύσεις του κοτόπουλου, των μπαχαρικών και της πικάντικης σάλτσας παραμένουν υπέροχες και κάνουν το πιάτο λαχταριστό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι καθαρισμένες πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 2,5 περίπου εκατοστών
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα στη μέση
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) κατεψυγμένα φασόλια λίμα
¼ κονσέρβα (350 γραμμάρια) ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χωρίς λιπαρά, με μειωμένο νάτριο
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
Αλάτι και πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα (όπως ταμπάσκο)
Μαϊντανός ή κόλιανδρος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το καλά και ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία για 30-40 λεπτά. Ετοιμο!
Καλή όρεξη!