Η ιταλική εκδοχή της γαλλικής κρεμ μπρουλέ (crème brulée) λέγεται κρέμα catalana. Πανεύκολη και πεντανόστιμη κρέμα που θα λατρέψετε μικροί και μεγάλοι.Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική συνταγή και θα ξετρελαθείτε!
Yλικα που θα χρειαστειτε:
4 κούπες γάλα
2/3 της κούπας ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
8 κρόκους αυγών
1 ξυλάκι κανέλας
1 καψουλίτσα βανίλιας
2 κοφτές κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Σιρόπι καραμέλας για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
Eκτελεση συνταγης:
Βάλτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέστε τέσσερις κουταλιές ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 5΄.
Στο μεταξύ σπάστε τα αυγά και κρατείστε μόνο τους κρόκους. Βάλτε τους σε ένα μπολ με δύο κουταλιές ζάχαρης και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε.
Σιγά σιγά ρίχνετε το μείγμα του αυγού στο ζεστό γάλα, τη βανίλια και το στικ κανέλας, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά, για άλλα 8-10΄. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε το στικ κανέλας.
Βάλτε την κρέμα σε ένα μπόλ ή πυρίμαχο σκεύος ή σε ατομικά μπολάκια και αφήστε τη να κρυώσει. Τοποθετείστε το γλυκό σας στο ψυγείο για περίπου μία ώρα και λίγο πριν τη σερβίρετε πασπάλισε με την υπόλοιπη ζάχαρη και προαιρετικά με σιρόπι καραμέλας.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr