Κινέζικη Κουζίνα

Μοσχαράκι με φλούδα πορτοκαλιού

Μοσχαράκι με φλούδα πορτοκαλιού

Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή κινέζικη συνταγή για μοσχαράκι με φλούδα πορτοκαλιού. Ενα γνήσιο κινέζικο πιάτο με μοσχαρίσια κομμάτια σοταρισμένα με φλούδες πορτοκαλιού και βυθισμένα σε μια πικάντικη, γλυκιά σάλτσα. Η προετοιμασία που χρειάζεται είναι πολύ λίγη μπροστά στην υπέροχη γεύση που θα απολαύσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

750 γραμμάρια φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού σκούρο σησαμέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
2 κουταλιές της σούπας παγωμένο συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, αποψυγμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού σκούρο σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα πορτοκαλιού
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το μοσχαρίσιο κρέας, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 3 ώρες.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει, για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και να γίνεται τραγανό, περίπου για 5 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ βάλτε μαζί και χτυπήστε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι ρυζιού, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο, τη καστανή ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ. Τα ρίχνουμε στο μοσχαρίσιο κρέας και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Ετοιμο για σερβίρισμα!

Καλή όρεξη!