Μοσχαράκι Marsala: Αυτή η ιταλική συνταγή απαιτεί μανιτάρια και κρασί Marsala. Αν θέλετε, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας κρέμα πριν το σερβίρετε. Αυτό το πιάτο μπορεί να γίνει 24 ώρες νωρίτερα. Για να ξαναζεσταθεί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Γαρνίρουμε με ντοματίνια και μαϊντανό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό μοσχαρίσιες κοτολέτες
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
¼ φλιτζάνι κρασί Marsala
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το κρέας σε μια συμπαγή, επίπεδη επιφάνεια ή ανάμεσα σε φύλλα κερωμένου χαρτιού και χτυπήστε το αραιά με σφυρί ή βρεγμένο μαχαίρι.
Βήμα 2
Σε ένα ρηχό πιάτο, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Βυθίστε τις κοτολέτες στο μείγμα αλευριού και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 15 λεπτά στη σχάρα.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι. Τηγανίστε τις αλευρωμένες κοτολέτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το κρασί Marsala και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι και η σάλτσα να είναι καυτή. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!