Μια ωραία ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε chana masala. Ένα νόστιμο πιάτο με ρεβίθια, κρεμμύδια και ντομάτες! Δοκιμάστε το και θα σας ξετρελάνει! Συνδυάζεται πάρα πολύ καλά με φρέσκο τηγανητό πιτάκι naan.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 πράσινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
4 κούπες ντομάτες ψιλοκομμένες
4 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια (φασόλια garbanzo)
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 λεμόνι στυμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την πράσινη πιπεριά τσίλι σε καυτό λάδι μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα, για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε στο μείγμα κρεμμυδιού το κύμινο, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το γκαράμ μασάλα, τον κουρκουμά και το πιπέρι καγιέν. Αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να μυρίσουν, για 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, τα ρεβίθια και την σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες, για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το γιαούρτι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι το χρώμα του μείγματος να γίνει ομοιόμορφο. Σιγοβράζουμε μέχρι να ζεσταθεί ξανά, για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Περιχύστε το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με αλάτι.
Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορεί να προσθέσετε περισσότερες από μία πράσινες πιπεριές τσίλι, αν το προτιμάτε πιο πικάντικο.
Καλή όρεξη!