Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο korma

Ινδικό κοτόπουλο korma

Ινδικό κοτόπουλο korma: Μια από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές της ινδικής κουζίνας. Ενα πιάτο όχι πολύ πικάντικο, αλλά χορταστικό και πεντανόστιμο. Αν θελήσατε ποτέ να ξεκινήσετε να τρώτε ινδικό φαγητό, τότε αυτό είναι το ιδανικότερο πιάτο. Δοκιμάστε το και θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Σερβίρουμε πάνω από ζεστό ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα τσάτνεϊ με μάνγκο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη σκόνη τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομματάκια
⅓ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3
Τοποθετήστε το κρεμμύδι, το γιαούρτι, τη σάλτσα τσάτνεϊ μάνγκο, το σκόρδο, τον κουρκουμά, τη σκόνη τσίλι, το garam masala και στο μπλέντερ. Χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία και παχύρρευστη σάλτσα. Προσθέστε λίγο νερό ή γιαούρτι για να αραιώσει αν χρειάζεται. Απλώστε το κοτόπουλο στο ταψί και περιχύστε το με τη σάλτσα.

Βήμα 4
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε από πάνω με αμύγδαλα κομμένα σε φέτες και σερβίρουμε.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια χούφτα ξανθές σταφίδες στο κοτόπουλο στο τέλος του μαγειρέματος, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!