Πολύ νόστιμα λαχανικά πακόρας, που μας έρχονται από την ινδική κουζίνα. Θα τα λατρέψετε! Ενα vegan πιάτο που σερβίρεται με σάλτσα τσίλι, σάλτσα γιαουρτιού μέντας ή γλυκόξινη σάλτσα. Δοκιμάστε και άλλα λαχανικά αν προτιμάτε, όπως γλυκοπατάτες, μπρόκολο και σπαράγγια.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
¾ φλιτζάνι νερό
1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα
½ κεφάλι κουνουπιδιού κομμένο σε μπουκίτσες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι ρεβιθιού σε ένα μέτριο μπολ. Ρίχνουμε μέσα τον κόλιανδρο, το αλάτι, τον κουρκουμά, τη σκόνη τσίλι, το garam masala και το σκόρδο.
Βήμα 2
Κάντε ένα πηγάδι στη μέση του μείγματος. Ρίξτε σταδιακά το νερό και ανακατέψτε για να σχηματιστεί ένα παχύρρευστο, λείο κουρκούτι.
Βήμα 3
Σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα, θερμαίνετε το λάδι στους 190 βαθμούς.
Βήμα 4
Ρίξτε το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια στο κουρκούτι και τηγανίστε τα σε μικρές παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 4 με 5 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί πριν το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!