Ελληνική Κουζίνα

Τσιζκέικ με κεράσι

Τσιζκέικ με κεράσι

Τι πιο ωραίο από ένα λαχταριστό τσιζκέικ με κεράσι που το φτιάχνετε σε 15΄.  Μια φανταστική δροσερή, ελαφριά και πεντανόστιμη συνταγή. Εγώ δεν μπορώ να αντισταθώ. Εσείς;

Υλικα που θα χρειαστειτε:

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή digestive

125 γρ. βιτάμ

200 γρ. τυρί κρέμα [π.χ. filadelfia cheese]

250 γρ. κρέμα γάλακτος

5 κ.σ. ζάχαρη

300 γρ. έτοιμη μαρμελάδα κεράσι [προτιμήστε με ολόκληρα κεράσια] ή γλυκό κουταλιού κεράσι

Εκτελεση συνταγης:

Αλέθουμε στο μπλεντεράκι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να «πιεί» το μπισκότο όλο το βούτυρο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μπισκότου σε μια ταρτιέρα  [φροντίζουμε να καλύψουμε και τα τοιχώματα] και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει 10΄.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

Βγάζουμε το μείγμα μπισκότου από το ψυγείο και απλώνουμε το μείγμα τυριού κρέμας γάλακτος.

Τέλος το καλύπτουμε με τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού κεράσι και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr