Αυτή η συνταγή για κινέζικο κοτόπουλο με τηγανητό ρύζι θα σας ξετρελάνει! Κοτόπουλο συνοδευόμενο με τηγανητό ρύζι, ακριβώς όπως σερβίρονται στα εστιατόρια! Τηγανίζουμε με κοτόπουλο, ρύζι, σάλτσα σόγιας και λαχανικά όπως μπιζέλια, καρότα, σέλινο και πιπεριές. Εξαιρετικές κινέζικες γεύσεις απευθείας στο πιάτο σας! Αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Τι θα χρειαστείτε
½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κρεμμύδι
1 ½ κιλά μαγειρεμένο, κύβος κοτόπουλου
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 μεγάλα καρότα, σε κύβους
2 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
¾ φλιτζάνι φρέσκα μπιζέλια, μισά
½ μεγάλη πράσινη πιπεριά, σε κύβους
6 φλιτζάνια μαγειρεμένο λευκό ρύζι
2 αυγα
⅓ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια προσθέστε κοτόπουλο και 2 κουταλιές της σούπας σόγια και ανακατεύετε για 5 έως 6 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τα καρότα, το σέλινο, το κόκκινο πιπέρι, τους λοβούς μπιζελιών και το πράσινο πιπέρι και ανακατεύετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε ρύζι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Τέλος, ανακατεύουμε σε ομελέτα και 1/3 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας, ζεσταίνουμε και σερβίρουμε ζεστό.
Καλή όρεξη!