Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο κάρυ

Ινδικό κοτόπουλο κάρυ

Δείτε μία ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο με κοτόπουλο κάρυ. Τα αρώματα και οι γεύσεις είναι απόλαυση στις αισθήσεις! Σερβίρεται καλύτερα με φρέσκο ψωμί και ρύζι μπασμάτι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη
αλάτι
2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα – κομμένα σε μπουκίτσες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
¾ φλιτζάνι γάλα καρύδας
½ λεμόνι, στυμμένο
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέστε το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ, την κανέλα, την πάπρικα, τη δάφνη, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, τον ντοματοπελτέ, το γιαούρτι και το γάλα καρύδας. Αφήστε να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 με 25 λεπτά.

Βήμα 2
Αφαιρέστε τη δάφνη και περιχύστε χυμό λεμονιού και πιπέρι καγιέν. Σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.

Καλή όρεξη!