Μια ιδιαίτερη κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε σάντουιτς με γαρίδες. Παρά το πλήθος των συστατικών, γίνεται εύκολα, γρήγορα και η γεύση του είναι μοναδική! Ιδανικό για πάρτι ως ορεκτικά ή κυρίως πιάτο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό φρέσκες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
½ κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι νεροκάστανα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαγειρεμένο καβούρι
1 αυγό
1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
5 σταγόνες σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 φλιτζάνια λάδι για το τηγάνισμα
8 χοντρές φέτες λευκό ψωμί
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες, το κρεμμύδι, τα κάστανα νερού, το σέλινο και το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέστε το καβούρι, το αυγό, το μαϊντανό, το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας και το σκόρδο. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Βήμα 2
Φτιάξτε τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το νερό, το σησαμέλαιο, τον μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου και τη ζάχαρη. αφήνω στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε 2 φλιτζάνια λάδι, ή όσο να είναι 1,5 εκατοστά βάθος, σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε ένα παχύ στρώμα γέμισης γαρίδας στη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού.
Βήμα 4
Τηγανίζουμε το ψωμί στο καυτό λάδι μέχρι το ψωμί και οι γαρίδες να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα μια φορά. Μην αφήνετε τη γέμιση να μείνει πολύ ώρα πάνω στο ψωμί γιατί το σάντουιτς θα μουσκέψει. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει για ένα λεπτό. Κόβουμε διαγώνια και σερβίρουμε με σάλτσα ντιπ ή μόνο του.
Καλή όρεξη!