Μια πολύ πρακτική ινδική συνταγή για πίτσα margherita. Αυτή η πίτσα είναι γρήγορη, απλή και νόστιμη. Αντί να φτιάξετε τη ζύμη της πίτσας από την αρχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί naan για τη βάση της πίτσας. Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτής της συνταγής και των περισσότερων συνταγών πίτσας είναι ότι δεν περιλαμβάνει σάλτσα ντομάτας στη βάση.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 ψωμιά naan
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
8 φέτες τυρί μοτσαρέλα
1 μεγάλη ντομάτα ρομά, κομμένη σε λεπτές φέτες
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φέτα προσούτο, κομμένη σε φέτες
6 φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα ψωμιά naan στο έτοιμο ταψί. Αλείψτε κάθε naan με ελαιόλαδο. Απλώστε κρεμμυδάκι και σκόρδο πάνω από κάθε naan. Τοποθετήστε 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα σε κάθε naan και από πάνω βάλτε φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες. Πάνω από την ντομάτα ρίχνετε προσούτο, βασιλικό και παρμεζάνα.
Βήμα 3
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι η πίτσα να γίνει τραγανή στις άκρες και να λιώσει το τυρί, για περίπου 8 λεπτά. Βάλτε τη στο γκριλ και ψήστε μέχρι το τυρί να ροδίσει ελαφρά, για περίπου 2 λεπτά. Σερβίρετε!
Καλή όρεξη!