Κοτόπουλο curry στη γάστρα αργού μαγειρέματος: Μια ινδική συνταγή για ένα νόστιμο, εύκολο πιάτο κοτόπουλου με κάρυ, μαγειρεμένο εξ ολοκλήρου σε γάστρα αργού μαγειρέματος (slow cooker). Είναι πεντανόστιμο και μπορείτε να το καταναλώσετε ευχάριστα ακόμη και μία ή δύο μέρες μετά. Η οικογένειά σας θα το λατρέψει! Σερβίρετε το κοτόπουλο κάρυ πάνω από ρύζι, με ψωμί naan και σαλάτα και έχετε ένα υπέροχο γεύμα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (300 γραμμάρια) συμπυκνωμένη κρέμα μανιταρόσουπας
1 κονσέρβα (300 γραμμάρια) συμπυκνωμένη κρέμα σούπας κοτόπουλου
1 κουτί (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας
1 πακέτο ξηρό μείγμα κρεμμυδόσουπας
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο πιπέρι καγιέν
3 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου χωρίς δέρμα, κομμένα σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
1 φλιτζάνι αρακά
2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρυθμίστε τη γάστρα αργού μαγειρέματος (slow cooker) στη ρύθμιση High.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει, για 5 με 10 λεπτά. Αφήνουμε το κρεμμύδι στην άκρη.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε μαζί την κρέμα μανιταρόσουπας, την κρέμα κοτόσουπας, το γάλα καρύδας, το μείγμα ξηρής σούπας, τη σκόνη κάρυ, το αλάτι, το πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στον πάτο της γάστρας και ρίξτε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο. Προσθέστε το κρεμμύδι, τον αρακά και τα μανιτάρια.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 1/2 ώρα, στη συνέχεια ρυθμίστε την γάστρα στο χαμηλό και μαγειρέψτε επιπλέον 1 1/2 έως 2 ώρες.
Καλή όρεξη!