Γερμανικά αμυγδαλωτά με καρύδα: Μια πανεύκολη συνταγή της γερμανικής κουζίνας για να ετοιμάσετε Kokosmakronen, ένα είδος γερμανικού αμυγδαλωτού. Ετοιμάζοντάς τα, θα διαπιστώσετε ότι είναι κάτι σαν μπισκότο μαρέγκας. Ενα επιδόρπιο πολύ νόστιμο και απολαυστικό, είναι ότι πρέπει για τις γιορτές ή για μεγάλες παρέες!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 ¾ φλιτζάνια καρύδα σε νιφάδες, καβουρδισμένη
4 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 120 βαθμούς. Στρώστε φύλλα μπισκότων σε λαδόκολλα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σφίξουν αρκετά ώστε να κάνουν ένα σημάδι με ένα μαχαίρι. Ρίξτε σταδιακά τη ζάχαρη, την κανέλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίξτε την ψημένη καρύδα με το χέρι. Ρίξτε με κουτάλι ή σέσουλα πάνω στα έτοιμα φύλλα μπισκότων.
Βήμα 3
Ψήνετε για 20 με 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να στεγνώσουν τα αμυγδαλωτά και να ξεκολλήσουν εύκολα το χαρτί. Ψύξτε σε συρμάτινες σχάρες και αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.
Για να καβουρδίσετε την καρύδα:
Απλώστε τις νιφάδες καρύδας σε ένα φύλλο μπισκότων και ψήστε για 5 έως 7 λεπτά σε φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλή όρεξη!