Όταν χτυπάτε σαντιγί για να φτιάξετε ρικότα, γίνεται ως δια μαγείας πιο αέρινη, πιο κρεμώδης και ιδανική για να την αλείψετε σε μια φέτα ψωμί. Λίγο λεμόνι, θυμαρίσιο μέλι από πάνω, και θα μαγευτείτε!
Εάν δεν έχετε χρόνο και χρειάζεστε ένα γρήγορο ορεκτικό, σνακ, πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο μην ψάξετε παρά μόνο αυτή τη γρήγορη συνταγή για τοστ ρικότα με σαντιγί. Σε μόλις 15 λεπτά θα έχετε ένα φρυγανισμένο ψωμί με ελαφριά, κρεμώδη και νόστιμη σαντιγί.
Οι νέες Ολόσωμες Φόρμες της Libelloula σύμφωνα με τα latest trends της μόδας πρόκειται να κάνουν το day to night στιλ παιχνίδι.
Η λέξη ricotta σημαίνει «ξαναμαγειρεμένο» στα ιταλικά. Αυτό το τυρί παρασκευάζεται με το υπολειπόμενο γάλα από άλλα τυριά, όπως το προβολόνε και η μοτσαρέλα. Εάν έχετε 30 λεπτά, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ρικότα στο σπίτι με λίγα μόνο είδη.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
10 φέτες ψωμί
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το ψωμί
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
425 γραμμάρια ρικότα (πλήρες γάλα)
Ψιλοτριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου θυμαριού
Έξτρα αλάτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C.
Ψήστε το ψωμί: Απλώστε το ψωμί σε ένα μεγάλο ταψί. Αλείφουμε ελαφρά και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τις κορυφές με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι συνολικά και λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι κορυφές, για περίπου 10 λεπτά. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσετε μέχρι τη μέση.
Φτιάχνουμε τη σαντιγί ρικότα: Εν τω μεταξύ, σε ένα πολυμηχάνημα, προσθέστε τη ρικότα, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι. Χτυπήστε μέχρι η ρικότα να γίνει πολύ λεία και πολύ αφράτη, για περίπου 1 λεπτό. Ξύστε τις πλευρές και τον πάτο του μπολ με μια λαστιχένια σπάτουλα και χτυπήστε ξανά για 30 δευτερόλεπτα.
Φτιάξτε το λεμονόθυμο μέλι: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μέλι, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι.
Φτιάξτε το τοστ: Απλώστε λίγη ρικότα στα τοστ – δεν πειράζει αν είναι ακόμα λίγο ζεστό – και περιχύστε αρκετά με λεμονόθυμο μέλι. Πασπαλίστε με αλάτι, αν θέλετε.
Η χτυπημένη ρικότα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο έως και 5 ημέρες. Το υπόλοιπο λεμονόθυμο μέλι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.