Ινδική Κουζίνα

Κεφτεδάκια αρνιού πάνω σε ψωμί tandoori naan

Κεφτεδάκια αρνιού πάνω σε ψωμί tandoori naan

Δείτε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για να φτιάξετε κεφτεδάκια αρνιού πάνω σε ψωμί tandoori naan (σπιτικό ινδικό ψωμί ψημένο σε φούρνο ταντούρι). Ο συνδυασμός δυόσμου και αρνιού δημιουργεί ένα πολύ συναρπαστικό γευστικό προφίλ. Αυτά τα κεφτεδάκια συνδυάζονται με μια χορταστική σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια σερβίρονται πάνω από ψωμί tandoori naan με λιωμένο τυρί για να δημιουργήσουν ένα νόστιμο πιάτο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Κεφτέδες αρνιού:
¼ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
½ κιλό αρνίσιο κιμά
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Σάλτσα:
1 βάζο (3/4 του κιλού) σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
4 φύλλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Υπόλοιπα Συστατικά:
4 κομμάτια ινδικό ψωμί φούρνου tandoori naan
8 φέτες κίτρινο τυρί Αλσατίας muenster

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί.

Βήμα 2
Βάλτε μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το 1/4 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο, τον αποξηραμένο βασιλικό και τον μαϊντανό. Προσθέστε τον αρνίσιο κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Πλάθετε τον κιμά σε μπάλες 2,5 εκατοστών και τις απλώνετε σε μια στρώση στο έτοιμο ταψί.

Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν, περίπου για 10 λεπτά ακόμα. Βγάλτε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.

Βήμα 4
Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε την κάπαρη, τον φρέσκο ​​βασιλικό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε τη σάλτσα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ζεσταθεί και να αναμειχθούν οι γεύσεις, για 5 έως 10 λεπτά.

Βήμα 5
Τοποθετήστε το ψωμί naan σε ένα ταψί. Βάλτε πάνω στα ψωμάκια τα κεφτεδάκια και απλώστε με κουτάλι σάλτσα ντομάτας. Βάλτε από πάνω φέτες τυριού muenster.

Βήμα 6
Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, για 5 με 10 λεπτά. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!