Κοτόπουλο tikka masala: Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πιάτα της ινδικής κουζίνας, που σερβίρεται σε όλο τον κόσμο. Με αυτή τη συνταγή θα ετοιμάσετε ένα απλό πιάτο με κοτόπουλο καρυκευμένο με garam masala, κύμινο και τζίντζερ που είναι απλά εκπληκτικό. Το μυστικό είναι βέβαια στο μείγμα μπαχαρικών της μαρινάδας. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή με ψωμί νάαν.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κονσέρβα (800 γραμμάρια) λιωμένες ντομάτες
1-1/2 κούπες απλό γιαούρτι
1/2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας garam masala
2-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους 4 εκατοστών
1 πιπεριά χαλαπένιο, κομμένη στη μέση και ξεσποριασμένη
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Ζεστό ρύζι μπασμάτι
Ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, προαιρετικά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια χύτρα αργού ψησίματος, βάλτε τα πρώτα 13 υλικά. Προσθέστε το κοτόπουλο, την πιπεριά χαλαπένιο και το φύλλο δάφνης. Μαγειρέψτε, σκεπασμένο, σε χαμηλή θερμοκρασία για 4 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Αφαιρέστε το χαλαπένιο και το φύλλο δάφνης.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουερ και την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε τα σταδιακά στην χύτρα. Μαγειρέψτε, σκεπασμένο, σε υψηλή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κόλιαντρο.
Καλή όρεξη!