Δείτε αυτή την πανεύκολη κινέζικη συνταγή για να μαγειρέψετε ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Η σούπα αυγών είναι μια κινέζικη σούπα με χτυπημένα αυγά σε ζωμό κοτόπουλου, που σερβίρεται συχνά στα κινέζικα εστιατόρια. Καρυκεύματα όπως μαύρο ή άσπρο πιπέρι, και ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τόφου προστίθενται και συνοδεύουν συνήθως στη σούπα. Θα την απολαύσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
¼ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
¼ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού νερό (προαιρετικά)
1 αυγό, χτυπημένο
1 σταγόνα κίτρινη βαφή τροφίμων (προαιρετικά)
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικά)
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο λευκό πιπέρι (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήστε να πάρουν μια βράση.
Βήμα 2
Ρίξτε το κορν φλάουερ στο νερό και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί. Ρίξτε τα μέσα στον ζωμό που βράζει. Ανακατεύετε απαλά ενώ ρίχνετε μέσα το αυγό και την κίτρινη χρωστική τροφίμων. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο πριν το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!