Μια εύκολη ελληνική συνταγή για μπρουσκέτα ντομάτας στη σχάρα. Ενα ορεκτικό, που γίνεται ακόμα καλύτερο με μια γενναιόδωρη επάλειψη από μαλακό τυρί ρικότα. Φτιαγμένη για ατομική ή κοινή χρήση, αυτή η νόστιμη μπρουσκέτα είναι υπέροχη για να την απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 χοντρές φέτες ζυμωτό ψωμί
200 γραμμάρια ντοματίνια
Θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση
¾ φλιτζάνι (190 γραμμάρια) τυρί ρικότα
Φύλλα βασιλικού, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές του ψωμιού. Μαγειρέψτε μέχρι το ψωμί να ψηθεί και να ροδίσει, αναποδογυρίστε και επαναλάβετε με την άλλη πλευρά. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Περιχύνουμε τις ντομάτες με λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Τις τοποθετούμε στο σχαροτήγανο και μαγειρεύουμε, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν οι ντομάτες.
Βήμα 3
Αλείφουμε κάθε φέτα ψωμιού γενναιόδωρα με τυρί ρικότα. Από πάνω ρίχνουμε τις ψημένες ντομάτες και φύλλα βασιλικού. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως
Συμβουλή:
Για πιο σκορδάτη μπρουσκέτα, ψιλοκόψτε φρέσκο σκόρδο, ανακατέψτε το με ελαιόλαδο και αλάτι και αλείψτε το ψωμί.
Καλή όρεξη!