Μια εύκολη συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μάφινς με μπέικον, φέτα και κολοκυθάκια. Ενα νόστιμο ορεκτικό, που συνδυάζει τέλεια τα κολοκυθάκια με μπέικον και φέτα για ένα ελαφρύ σνακ ή για δεκατιανό σάντουιτς. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν! Γίνεται εύκολα και οικονομικά και είναι ένας έξυπνος και δημιουργικός τρόπος να εντάξετε τα λαχανικά στην διατροφή των παιδιών.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο και κρύο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 φλιτζάνι γάλα
100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
1 μικρό κολοκυθάκι, τριμμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με χάρτινες θήκες ένα ταψί των 12 μάφινς και το αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια δυνατή φωτιά. Ρίξτε το μπέικον και μαγειρέψτε για πέντε λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας
Βήμα 3
Στύβουμε τα κολοκυθάκια και στραγγίζουμε όλα τα περιττά υγρά. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε μέσα το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το μπέικον και τη φέτα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα
Βήμα 5
Ρίχνετε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες των μάφινς. Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά
Βήμα 6
Σερβίρετέ τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγο επιπλέον βούτυρο
Συμβουλή:
Αυτά τα μάφιν είναι μια νόστιμη εναλλακτική λύση για σάντουιτς ή για πικνίκ.
Καλή όρεξη!