Χρησιμοποιείστε αυτή την συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτές τις παραδοσιακές τάρτες με κεράσι και αμύγδαλο. Ενα υπέροχο επιδόρπιο, που συνδυάζει καταπληκτικά τη ζύμη σφολιάτας με κέικ. Η μαρμελάδα κεράσι και οι νιφάδες αμυγδάλου δίνουν την λαχταριστή γεύση, την απολαυστική υφή και την ξεχωριστή εμφάνιση. Ιδανικό γλυκό να το ετοιμάσετε και να το καταψύξετε για μελλοντική χρήση.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (375 γραμμάρια) ζύμη σφολιάτας
75 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και επιπλέον για πασπάλισμα
12 στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
75 γραμμάρια απλό παντεσπάνι ή κέικ madeira
100 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
75 γραμμάρια αλεσμένο αμύγδαλο
75 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
2 μέτρια αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
25 γραμμάρια αμύγδαλο ψιλοκομμένο σε νιφάδες
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη για διακόσμηση
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ανοίγουμε πολύ αραιά τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε κύκλους 12 x 9 εκ. με ένα αυλακωτό κοπτικό, αν έχετε, για να κάνετε βάσεις τάρτας και στρώσετε τις σε ένα ταψί. Απλώστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα κεράσι στον πάτο κάθε τάρτας.
Βήμα 2
Χτυπάμε το κέικ σε ένα μπλέντερ, στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά απλώνουμε το μείγμα πάνω στις τάρτες, στρώνοντας λίγο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να καλυφθεί η μαρμελάδα. Από πάνω πασπαλίζουμε με τις νιφάδες αμύγδαλου και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, στη συνέχεια τυλίγουμε καλά σε μεμβράνη και τα καταψύχουμε για έως και 2 μήνες.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C με ένα ταψί μέσα. Ξετυλίγουμε τις τάρτες από την κατάψυξη και καλύπτουμε χαλαρά με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Ψήνουμε στο προθερμασμένο ταψί για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο περίπου στη μέση του χρόνου ψησίματος. Αφήστε λίγο τις τάρτες να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέστε λίγο νερό στην άχνη για να γίνει ένα ρευστό γλάσο. Περιχύνουμε τις τάρτες και τις αφήνουμε να δέσουν. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!