Εύκολες τηγανίτες με μπανάνα: Μια συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας, που θα σας βοηθήσει να μετατρέψτε τις υπερώριμες, μαυρισμένες μπανάνες σε γλυκές και αφράτες τηγανίτες αμερικανικού τύπου. Σερβίρετε με σιρόπι και τραγανά, φρυγανισμένα καρύδια πεκάν ως νόστιμο brunch. Τα πεκάν, είναι ένας καρπός που μοιάζει με το καρύδι, έχει βουτυρένια υφή με γλυκιά γεύση και συνδέονται με θετικές επιδράσεις για την καρδιά και τον μεταβολισμό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 πολύ ώριμες μπανάνες
2 μέτρια αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
250 ml πλήρες γάλα
βούτυρο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
2 λίγο ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες
σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
μισά πεκάν, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια γενναία πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, πολτοποιήστε τις πολύ ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά ρίξτε και χτυπήστε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών, προσθέστε τα υγρά υλικά και χτυπήστε τα γρήγορα μαζί για να δημιουργήσετε ένα λείο, μεταξένιο κουρκούτι.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι στο τηγάνι και τηγανίστε για αρκετά λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, διατηρώντας τις τηγανίτες ζεστές σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία.
Βήμα 3
Στοιβάζετε τις τηγανίτες σε πιάτα, ρίχνετε από πάνω τις φέτες μπανάνας, σιρόπι σφενδάμου και, προαιρετικά, μια χούφτα καρύδια πεκάν. Σεβίρουμε.
Καλή όρεξη!