Αμερικάνικη Κουζίνα

Αμερικάνικο κουνουπίδι «βούβαλος»

Αμερικάνικο κουνουπίδι «βούβαλος»

Αμερικάνικο κουνουπίδι «βούβαλος»: Δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας και φτιάξτε πολύ εύκολα ένα υπέροχο και απολαυστικό πιάτο με πικάντικο κουνουπίδι. Ενα αναπάντεχα νόστιμο δώρο για τον ουρανίσκο σας, αποτελεί μια εξαιρετική απόλαυση την Παρασκευή το βράδυ. Σερβίρετέ το με ένα απλό ντιπ για βουτήματα. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας γλυκιά καπνιστή πάπρικα
1⁄2 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
100 γραμμάρια αλεύρι
200 ml βουτυρόγαλα ή κεφίρ
1 κεφάλι κουνουπίδι (500 γραμμάρια), κομμένο σε μπουκίτσες
80 γραμμάρια καυτερή σάλτσα
1 ½ κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Κοτσάνια σέλινου, για σερβίρισμα
Για το ντιπ:
100 γραμμάρια ελληνικό γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220C και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί την πάπρικα, το κύμινο, το σκόρδο σε σκόνη, το αλεύρι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το βουτυρόγαλα. Ρίξτε το κουνουπίδι και ανακατέψτε. Απλώστε τα κομμάτια του κουνουπιδιού στο ταψί και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου ψησίματος, μέχρι να γίνουν τραγανά στις άκρες.

Βήμα 2
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε την καυτερή σάλτσα, το σιρόπι σφενδάμου και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά. Αλείφουμε απαλά το κουνουπίδι και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.

Βήμα 3
Για το ντιπ, βάλτε σε ένα μπολ και χτυπήστε μαζί το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σχοινόπρασο, το γάλα και μια πρέζα αλάτι. Σερβίρετε το με το κουνουπίδι μαζί με μερικά μπαστουνάκια σέλινου για βουτιά.

Καλή όρεξη!