Δοκιμάστε μια διαφορετική συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας για να μαγειρέψετε καπνιστό σολομό με τηγανίτες σχοινόπρασου. Ένα εκλεπτυσμένο ορεκτικό σολομού, που γίνεται πολύ εύκολα με απλές τηγανίτες, σχοινόπρασο, καπνιστό σολομό, λίγα φύλλα σαλάτας και ένα επίσης απλό ντρέσινγκ. Γίνεται πραγματικά πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό, είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το ντρέσινγκ:
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
100 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
Για τις τηγανίτες:
4 αυγά
140 γραμμάρια αλεύρι
250 ml γάλα
1 χούφτα σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
φυτικό λάδι, για να μαγειρέψετε
Για το σερβίρισμα:
6 χούφτες ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
12 φέτες καπνιστού σολομού, κατά προτίμηση άγριου ιρλανδικού σολομού
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
χούφτα σχοινόπρασο, μισοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, τοποθετήστε τη μουστάρδα σε ένα μπολ, στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και με ένα σύρμα χτυπήστε σιγά σιγά. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώστε και μετά αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε το μείγμα της τηγανίτας, βάλτε μαζί τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας λαδώστε το τηγάνι με λίγο φυτικό λάδι. Ρίξτε μια κουτάλα από το κουρκούτι για τηγανίτες στο τηγάνι και ανακινήστε το μέχρι να καλύψει τη βάση. Τηγανίστε για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια αναποδογυρίστε, τηγανίστε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη, αφαιρέστε και τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα. Επαναλάβετε μέχρι να φτιάξετε και τις έξι τηγανίτες και μετά αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Για να σερβίρετε, τοποθετήστε χούφτες από τα φύλλα σαλάτας σε στοίβες στο πλάι καθενός από τα έξι πιάτα. Διπλώστε τις τηγανίτες στα τέσσερα και τοποθετήστε τις δίπλα στα φύλλα. Περάστε χαλαρά δύο φέτες καπνιστού σολομού πάνω από τα φύλλα και τις τηγανίτες. Ρίξτε δύο φέτες λεμονιού και λίγα σχοινόπρασο κάτω από το σολομό, στη συνέχεια περιχύστε το ντρέσινγκ μουστάρδας πάνω από όλα και σερβίρετε.
Καλή όρεξη: