Γαλλική Κουζίνα

Γαλλικό τοστ με ραβέντι και κρέμα

Γαλλικό τοστ με ραβέντι και κρέμα

Δείτε αυτή την συνταγή της γαλλικής κουζίνας για ένα κορυφαίο, ζουμερό γαλλικό τοστ με ραβέντι και κρέμα. Εύκολο και λαχταριστό, ιδανικό για ένα απολαυστικό πρωινό ή brunch. Το ραβέντι, που χρησιμοποιείται εδώ, είναι φυτό που μοιάζει λίγο με παντζάρι και λίγο με σέσκουλο, ενώ η κρέμα custard είναι μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας και χρησιμοποιείται συνήθως σαν βάση για διάφορα γλυκά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γραμμάρια ραβέντι, κομμένο σε φέτες 3 εκατοστών
1 κομμένο λοβό βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
ξύσμα και χυμό από 1/2 μικρό πορτοκάλι
1 μεγάλο αυγό
300 ml γάλα
4 χοντρές φέτες λευκό ψωμί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 ml ζεστή κρέμα custard

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σιγοβράζουμε το ραβέντι με τον λοβό βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ραβέντι αλλά να κρατήσει το σχήμα του. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Χτυπάμε σε ρηχό πιάτο το αυγό με το γάλα, βουτάμε μέσα τις φέτες του ψωμιού και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 λεπτό, γυρίζοντάς τις μια φορά.

Βήμα 3
Τηγανίζουμε τις φέτες ψωμιού στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, στη συνέχεια τις αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Από πάνω βάζουμε το ραβέντι και την ζεστή κρέμα και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!