Δείτε αυτή την συνταγή της γαλλικής κουζίνας για ένα κορυφαίο, ζουμερό γαλλικό τοστ με ραβέντι και κρέμα. Εύκολο και λαχταριστό, ιδανικό για ένα απολαυστικό πρωινό ή brunch. Το ραβέντι, που χρησιμοποιείται εδώ, είναι φυτό που μοιάζει λίγο με παντζάρι και λίγο με σέσκουλο, ενώ η κρέμα custard είναι μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας και χρησιμοποιείται συνήθως σαν βάση για διάφορα γλυκά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γραμμάρια ραβέντι, κομμένο σε φέτες 3 εκατοστών
1 κομμένο λοβό βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
ξύσμα και χυμό από 1/2 μικρό πορτοκάλι
1 μεγάλο αυγό
300 ml γάλα
4 χοντρές φέτες λευκό ψωμί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 ml ζεστή κρέμα custard
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σιγοβράζουμε το ραβέντι με τον λοβό βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ραβέντι αλλά να κρατήσει το σχήμα του. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Χτυπάμε σε ρηχό πιάτο το αυγό με το γάλα, βουτάμε μέσα τις φέτες του ψωμιού και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 λεπτό, γυρίζοντάς τις μια φορά.
Βήμα 3
Τηγανίζουμε τις φέτες ψωμιού στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, στη συνέχεια τις αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Από πάνω βάζουμε το ραβέντι και την ζεστή κρέμα και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!