Αγγλική Κουζίνα

Αγγλικό μοσχαρίσιο κροστίνι

Αγγλικό μοσχαρίσιο κροστίνι

Αγγλικό μοσχαρίσιο κροστίνι: Το κροτσίνι είναι ένα ορεκτικό που αποτελείται από μικρές φέτες ψωμί στη σχάρα ή φρυγανιές και γαρνιτούρες. Με αυτή την αγγλική συνταγή θα κάνετε ένα ορεκτικό κομψό αλλά γεμάτο γεύση, οι επισκέπτες θα λατρέψουν να συνδυάσουν αυτές τις μπουκιές. Το χρένο, που χρησιμοποιείται εδώ, είναι μια ρίζα φυτού ίδιας οικογένειας με το λάχανο, το κουνουπίδι και το ραπανάκι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

750 γραμμάρια μοσχαρίσιο φιλέτο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
300 ml κρεμ φρες
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 γεμάτη κουταλάκι του γλυκού κρεμώδες χρένο
250 γραμμάρια μπλε τυρί (στίλτον ή ροκφόρ)
1 σακουλάκι (70 γραμμάρια) φύλλα ρόκας
1 μπαγκέτα, κομμένη διαγώνια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Αλείψτε το μοσχαρίσιο κρέας με το λάδι και τη μουστάρδα και μετά αλατοπιπερώστε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρέας για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τοποθετήστε το στο φούρνο για 10 λεπτά για λίγο ψημένο και 12-15 λεπτά για αρκετά ψημένο (μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε τους χρόνους εάν το κομμάτι του κρέατος είναι ιδιαίτερα λεπτό ή παχύ). Το βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε μαζί την κρεμ φρέσ, το σχοινόπρασο και το χρένο σε ένα μικρό μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Βήμα 3
Λίγο πριν το σερβίρετε, τακτοποιήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε ένα δίσκο με το τυρί, τη ρόκα και την κρέμα γάλακτος. Ψήστε λίγο το ψωμί και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό, βάζοντας από πάνω ρόκα, φέτες μοσχάρι, κομμάτια τυριού και με μια κουταλιά κρεμ φρες.

Καλή όρεξη!