Αμερικάνικη Κουζίνα

Blondies λευκής σοκολάτας

Blondies λευκής σοκολάτας

Blondies λευκής σοκολάτας: Τα blondies είναι μια παραλλαγή του μπράουνι, με βασική διαφορά ότι -σε αντίθεση με τα μπράουνις- δεν χρησιμοποιείται καθόλου κακάο. Με αυτή την αμερικάνικη συνταγή θα κάνετε πολύ γρήγορα και εύκολα ένα καταπληκτικό επιδόρπιο με γλυκιά γεύση και υπέροχη υφή. Απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

225 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, συν λίγο για την επάλειψη
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
175 γραμμάρια αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Αλείφουμε μια φόρμα για μπράουνις 21 x 21 εκατοστών με λίγο βούτυρο και στη συνέχεια στρώνουμε τη βάση και τα πλαϊνά με λαδόκολλα. Τοποθετήστε το βούτυρο και τα 100 γραμμάρια λευκής σοκολάτας σε ένα μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε κάθε λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η σοκολάτα. Βγάζουμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ, με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Βήμα 2
Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα χειρός, χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και να φαίνεται παχύρρευστο – αυτό θα διαρκέσει μερικά λεπτά. Το μείγμα των αυγών είναι έτοιμο όταν αφήνει ένα ίχνος από τα χτυπητήρια, το οποίο θα μείνει στην επιφάνεια για 2 δευτερόλεπτα.

Βήμα 3
Προσθέστε τη βανίλια στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τα στα χτυπημένα αυγά και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να τα ανακατέψετε απαλά όλα μαζί, μέχρι να διπλωθούν οι περισσότερες από τις βουτυρώδεις λωρίδες. Κοσκινίστε το μείγμα του αλευριού στο μπολ και ανακατέψτε απαλά ξανά μαζί, προσθέστε τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί σας και ψήστε για 30-35 λεπτά για να γίνουν μαλακά στο κέντρο (αν προτιμάτε μια υφή κέικ, αφήστε για άλλα 5 λεπτά). Ελέγξτε εάν τα blondies έχουν ψηθεί, ανακινώντας ελαφρά τη φόρμα, πρέπει να είναι κυρίως σταθεροποιημένα, αλλά μια μικρή ταλάντωση στο κέντρο είναι μια χαρά. Ψύξτε τελείως στη φόρμα – τα blondies θα βυθιστούν στη μέση καθώς κρυώνουν. Εάν προσπαθήσετε να τα βγάλετε πολύ νωρίς, θα είναι πολύ μαλακά για να τα κόψετε, οπότε κάντε υπομονή. Μόλις κρυώσουν, κόβουμε σε 16 τετράγωνα. Τα blondies θα διατηρηθούν για 5 ημέρες σε σφραγισμένο δοχείο.

Καλή όρεξη!