Αγγλική Κουζίνα

Αγγλικό shakshuka

Αγγλικό shakshuka

Αγγλικό shakshuka: Μια εξαιρετική συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο πρωινό. Μια παραλλαγή του βορειοαφρικανικού πρωινού με αυγά σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας, που με την προσθήκη υλικών όπως βρετανικό μπέικον, λουκάνικα, φασόλια και λίγο τσίλι γίνεται διπλά νόστιμο. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι ή ηλιέλαιο
4 χοιρινά λουκάνικα chipolatas
4 φέτες μπέικον
200 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κονσέρβα (200 γραμμάρια) φασόλια, στραγγισμένα
200 ml σάλτσα ντομάτας
6 ντοματίνια
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 πρέζα νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
2-4 αυγά (ανάλογα με το πόσο πεινάτε)
1 μικρή χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 βουτυρωμένη φρυγανιά, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Προσθέστε τα λουκάνικα chipolatas, μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν παντού και μετά σπρώξτε τα στη μία πλευρά του τηγανιού. Προσθέστε το μπέικον στο ένα μέρος του τηγανιού και τα μανιτάρια στο άλλο. Τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει το μπέικον και να ροδίσουν τα μανιτάρια. Ρίξτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πιάτο.

Βήμα 2
Ρίξτε τα φασόλια, την σάλτσα ντομάτας και τις ντομάτες στο τηγάνι. Προσθέστε το κέτσαπ και το τσίλι (προαιρετικά) και αλατοπιπερώστε καλά. Αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά, στη συνέχεια σκορπίστε τα μανιτάρια από πάνω και τοποθετήστε τα λουκάνικα chipolatas και το μπέικον ανάμεσα στα φασόλια. Δημιουργήστε δύο με τέσσερα κενά στα φασόλια (ώστε να βλέπετε τη βάση του ταψιού) και σπάστε τα αυγά. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια, αλλά οι κρόκοι να είναι ακόμα ρευστοί. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και έξτρα τσίλι, αν θέλουμε, και σερβίρουμε με ζεστή βουτυρωμένη φρυγανιά.

Καλή όρεξη!