Vegan Κουζίνα

Vegan παγωτό σοκολάτα

Vegan παγωτό σοκολάτα

Vegan παγωτό σοκολάτα: Με αυτή την υπέροχη συνταγή της vegan κουζίνας θα μπορέσετε πανεύκολα να ετοιμάσετε ένα σπιτικό παγωτό σοκολάτας για επιδόρπιο σε ένα μενού για vegan. Μπορεί να είναι χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά και χωρίς γλουτένη, αλλά παρ’ όλα αυτά γίνεται λαχταριστό και εξακολουθεί να έχει υπέροχη γεύση. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 συσκευασίες (x 400 γραμμάρια) γάλα καρύδας (όχι λάιτ)
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
100 γραμμάρια vegan μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πάστα από κόκκους βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος καρύδας σε ένα βαθύ τηγάνι, κρατώντας λίγο σε ένα μικρό μπολ για αργότερα. Προσθέστε τη ζάχαρη, το κακάο, τη σοκολάτα, τις νιφάδες θαλασσινού αλατιού και τη βανίλια στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε απαλά για 10 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με το κρατημένο γάλα καρύδας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε τα μέσα στο ζεστό μείγμα γάλακτος και μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πήξει και να αποκτήσει μια υφή ρευστής κρέμας. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3
Ρίξτε τη κρύα κρέμα σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε για 20-30 λεπτά μέχρι να έχετε ένα μαλακό παγωτό. Μεταφέρετέ το σε ένα σφραγιζόμενο δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη να παγώσει (μπορεί να διατηρηθεί για έως και τρεις μήνες). Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, ρίξτε το μείγμα σε ένα πλαστικό μπολ ή σε ένα πιάτο με μεγάλη βάση. Καταψύξτε για 3 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά για να σπάσουν τυχόν μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου, μέχρι να έχετε ένα απαλό παγωτό. Μεταφέρετε σε ένα σφραγιζόμενο δοχείο και καταψύξτε το μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε σε μπολ ή χωνάκια.

Καλή όρεξη!