Μια απίθανη συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας, που θα σας βοηθήσει να κάνετε καταπληκτικές τηγανίτες μήλου με βούτυρο κανέλας και σιρόπι. Αυτές οι πρωτότυπες πικάντικες τηγανίτες αμερικάνικου στιλ, γεμάτες γεύσεις από μήλο και κράνμπερι και αρωματισμένες με κανέλα, κάνουν ένα γευστικά πλούσιο, αλλά εύκολο brunch. Απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 μέτρια αυγά
284 ml βουτυρόγαλα
4 κουταλιές της σούπας γάλα
85 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
2 μήλα, μικρά έως μεσαία, ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και τριμμένα
50 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερι
λίγο ακόμα βούτυρο ή ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα
Για το βούτυρο κανέλας:
85 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο μαλακωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για να φτιάξετε το βούτυρο κανέλας, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε να κρυώσουν. Μπορείτε να το κάνετε έως και 3 ημέρες νωρίτερα.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και μια πρέζα αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και μετά χτυπάμε σταδιακά τα αυγά και στη συνέχεια το βουτυρόγαλα, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Μόλις το μείγμα γίνει λείο σαν ζύμη, προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και τα κράνμπερι.
Βήμα 3
Λιώστε λίγο ακόμα βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή βάλτε λίγο ηλιέλαιο. Όταν ζεσταθεί, προσθέστε 1-3 μικρές κουταλιές από τη ζύμη στο τηγάνι για να φτιάξετε 1-3 μικρές τηγανίτες (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας). Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες και το κάτω μέρος να ροδίσει. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο, καλύψτε με λαδόκολλα και κρατήστε τις ζεστές σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία. Μαγειρέψτε τις υπόλοιπες τηγανίτες.
Βήμα 4
Για να σερβίρετε, στοιβάζετε τις τηγανίτες σε πιάτα, ρίχνετε από πάνω μια καλή κουταλιά βούτυρο κανέλας και περιχύστε με σιρόπι σφενδάμου.
Καλή όρεξη!