Αγγλική Κουζίνα

Αγγλική φριτάτα

Αγγλική φριτάτα

Η φριτάτα είναι ένα ιταλικό πιάτο με βάση τα αυγά, παρόμοιο με ομελέτα, εμπλουτισμένο με πρόσθετα συστατικά όπως κρέατα, τυριά ή λαχανικά. Η λέξη frittata είναι ιταλική και μεταφράζεται χονδρικά σε «τηγανητό». Αυτή η συνταγή δίνει μια βρετανική πινελιά στο ιταλικό πιάτο, με λουκάνικα και ψητές πατάτες (μπορείτε να αξιοποιήσετε υπολείμματα του χθεσινού γεύματος),ντομάτες, μπέικον και μανιτάρια. Είναι μια εύκολη συνταγή που μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα. Είναι ιδανική για ένα γεύμα ή ένα brunch με φίλους και οικογένεια.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

8 αυγά
50 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το άλειμμα
4 φέτες μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
12 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
4 ψητές πατάτες, κομμένες σε μπουκιές
4 μαγειρεμένα λουκάνικα, κομμένα σε μπουκιές
φρέσκο ψωμί και σάλτσα ντομάτας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Πρώτα από όλα χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα σε ένα μπολ και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το καρύκευμα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια μέχρι να καραμελώσουν και να ψηθούν. Προς το τέλος, ρίξτε τα λουκάνικα κα τα κομμάτια ψητής πατάτας και αφήστε τα να ζεσταθούν στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και τα μανιτάρια.

ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μικρό, ελαφρώς λαδωμένο ταψί και στη συνέχεια περιχύστε το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς τα αυγά και να δέσουν. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και σάλτσα ντομάτας για να προσθέσετε χρώμα.

Καλή όρεξη!