Δοκιμάστε αυτή την βρετανική συνταγή για μια τάρτα με ροδάκινο και αμύγδαλα, γνωστή ως bakewell tart, κατάλληλη για επιδόρπιο ή μαζί με έναν καφέ. Η συνταγή περιλαμβάνει μια λεπτή ζύμη από σφολιάτα, μια αφράτη και υπέροχη γέμιση από αμύγδαλα και μαλακό τυρί μασκαρπόνε και από πάνω αρωματικό ροδάκινο. Αυτή η εύκολη συνταγή μπορεί να προετοιμαστεί σε λίγο χρόνο και μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους και την οικογένειά σας σε κάθε ευκαιρία.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία σφολιάτας 500 γρ
λίγο αλεύρι, για το πασπάλισμα
3 ώριμα ροδάκινα, το καθένα κομμένο σε 6 φέτες
κρεμ φρες, για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση:
175 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
50 γρ αμύγδαλα σε νιφάδες, καβουρδισμένα, συν μια χούφτα ακόμα για διακόσμηση
1 συσκευασία (250 γρ) τυρί μασκαρπόνε
25 γρ βούτυρο, μαλακωμένο
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, συν 1 κουταλιά της σούπας για διακόσμηση
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει αρκετά μεγάλη ώστε να καλύψει μια φόρμα τάρτας 23 εκ. με προεξοχή. Στρώνουμε τη φόρμα με τη ζύμη, διπλώνουμε απαλά την προεξέχουσα ζύμη κάτω από το εξωτερικό της φόρμας και στη συνέχεια τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι. Απλώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα, τοποθετούμε από πάνω ένα ταψί 20 εκατοστών (θα πρέπει να εφαρμόζει άνετα) και γεμίζουμε με φασόλια (για βάρος). Στη συνέχεια ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν οι πλευρές. Αφαιρέστε τα φασόλια, το ταψί και τη λαδόκολλα και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν, να φουσκώσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήστε να κρυώσει για λίγο, στη συνέχεια κόψτε την προεξοχή και πιέστε προς τα κάτω τυχόν φουσκωμένα κομμάτια.
ΒΗΜΑ 2
Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180C. Χτυπάμε τα υλικά της γέμισης, ρίχνουμε με κουτάλι στη φόρμα και από πάνω τα ροδάκινα. Πασπαλίστε με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και επιπλέον αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, στη συνέχεια ψήστε για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει, με μια ελαφριά ταλάντωση στο κέντρο. Ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε με κρέμα γάλακτος.
Καλή όρεξη!