Αμερικάνικη Κουζίνα

Τηγανίτες με ρικότα, τραγανό μπέικον και ανάμεικτα φύλλα

Τηγανίτες με ρικότα, τραγανό μπέικον και ανάμεικτα φύλλα

Ετοιμάστε με αυτή την αμερικάνικη συνταγή ένα υπέροχο πιάτο. Χρησιμοποιήστε ιταλικό μαλακό τυρί ρικότα στη ζύμη για αυτές τις αφράτες αμερικανικού τύπου τηγανίτες που σερβίρονται με το κατάλληλο για brunch μπέικον. Η αλμυρή γεύση του τυριού αναδεικνύεται με την προσθήκη του τραγανού μπέικον και μιας σαλάτας από ανάμεικτα φύλλα που δίνουν μια φρέσκια νότα. Αυτές οι υπέροχες τηγανίτες είναι ιδανικές για ένα άνετο και γευστικό σνακ ή πρωινό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

100 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γρ μαλακό ιταλικό τυρί ρικότα
4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
100 ml γάλα
50 γρ ανάλατο βούτυρο
12 φέτες μπέικον
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
120 γρ σαλάτα βοτάνων
κρεμ φρες ή μαγιονέζα ανακατεμένη με κοκκώδη μουστάρδα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε τη ρικότα, τους κρόκους αυγών, το θυμάρι και τη σκόνη μουστάρδας. Ρίξτε σιγά σιγά το γάλα και χτυπήστε να γίνει ένα λείο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και με μπόλικο μαύρο πιπέρι.

ΒΗΜΑ 2

Λιώστε το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Όταν αρχίσει να αφρίζει, βάλτε μέσα τις φέτες μπέικον και τηγανίστε μέχρι να γίνει τραγανό. Ενώ το μπέικον ψήνεται, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και να σχηματίσουν μαλακές κορυφές και μετά απλώστε τα στο μείγμα της ρικότα σε παρτίδες με μια μεγάλη μεταλλική κουτάλα, κρατώντας σε όσο περισσότερο αέρα γίνεται.

ΒΗΜΑ 3

Όταν γίνει τραγανό το μπέικον, το βγάζουμε, το στραγγίζουμε καλά σε χαρτί κουζίνας και το κρατάμε ζεστό. Μαγειρέψτε τις τηγανίτες στο ίδιο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζοντας περίπου 2 κουταλιές της σούπας μείγμα για κάθε τηγανίτα και φτιάχνοντάς τα σε παρτίδες για να μην παραγεμίσετε το τηγάνι. Προσθέστε μικρές κουταλιές βούτυρο καθώς προχωράτε και φροντίστε να κρατήσετε τη φωτιά χαμηλή για να μην καεί το βούτυρο. Οι τηγανίτες πρέπει να είναι σφιχτές και να ροδίσουν στις άκρες (αυτό θα διαρκέσει περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά). Όταν ψηθεί κάθε παρτίδα, μεταφέρετέ τις σε πιατέλα και κρατήστε τις ζεστές. (Σε αυτό το στάδιο μπορούν να καταψυχθούν, αλλά αφήστε πρώτα να κρυώσουν.) Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!