Προετοιμάστε ένα γρήγορο δείπνο χωρίς κρέας σε 30 λεπτά με αυτή τη vegan συνταγή με τίκα μασάλα με φασόλια και πιπεριές. Είναι ένα πιάτο χαμηλό σε λιπαρά, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γεμάτο γεύση. Η κόκκινη πιπεριά και τα φασόλια δίνουν μια πλούσια υφή και εξισορροπούν το αρωματική και πικάντικη σάλτσα τίκκα μασάλα. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή να το απολαύσετε μόνο του. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους ακολουθούν μια φυτική δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και νόστιμο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές ξεσποριασμένες και κομμένες σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, τριμμένο
1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
½ κουταλιά της σούπας garam masala
½ κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κονσέρβα (415γρ) φασόλια, μαγειρεμένα
χυμό από ½ λεμόνι
ρύζι και κόλιανδρο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις κόκκινες πιπεριές με μια πρέζα αλάτι και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Ρίξτε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κόκκινο τσίλι μαζί με τα μπαχαρικά και τηγανίστε για μερικά λεπτά ακόμα.
ΒΗΜΑ 2
Ρίχνετε μέσα τον πολτό ντομάτας, ανακατεύετε και προσθέτετε τα μαγειρεμένα φασόλια μαζί με 100 ml νερό. Αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με το ρύζι και σκορπίζουμε πάνω από τα φύλλα κόλιανδρου.
Καλή όρεξη!