Αγγλικά γλυκά ψωμάκια scones: Μια απλή και γρήγορη συνταγή της αγγλικής κουζίνας για scones. Τα scones είναι απλά γλυκά ψωμάκια που σερβίρονται συνήθως με κρέμα και μαρμελάδα και συνοδεύουν το παραδοσιακό τσάι των Βρετανών. Με αυτή την εκδοχή της συνταγής θα φτιάξετε scones με υπέροχο γλυκό φινίρισμα και εξαιρετική υφή που δίνει η τραγανή επικάλυψη ζάχαρης.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
85 γραμμάρια βούτυρο, σε κύβους
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
200 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου, συν λίγο παραπάνω για άλειμμα
θρυμματισμένα κυβάκια ζάχαρης, για διακόσμηση
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι. Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το αλάτι με τη μαγειρική σόδα και τη ζάχαρη. Ρίξτε μέσα το γάλα και ανακατέψτε τα γρήγορα, χρησιμοποιώντας ένα πλατύ μαχαίρι ή μια σπάτουλα, μην τα ανακατεύετε όμως υπερβολικά.
Βήμα 2
Αδειάστε τα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και αναποδογυρίστε τα μερικές φορές με τα χέρια σας πολύ απαλά για να ενωθούν καλά και να γίνουν μια ζύμη. Ανοίξτε την απαλά σε πάχος περίπου 2-2,5 εκατοστών και μετά, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό τσέρκι, κόψτε τη σε στρόγγυλους γύρους. Αλείψτε το πάνω μέρος τους με λίγο γάλα και μετά σκορπίστε από πάνω τα θρυμματισμένα κυβάκια ζάχαρης. Ψήνουμε σε ταψί για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!