Αγγλικές πουτίγκες yorkshire: Μια απλή και πανεύκολη συνταγή της αγγλικής κουζίνας για υπέροχες πουτίγκες. Ιδανικές για βουτιές στη σάλτσα, αυτές οι μαλακές αλλά τραγανές πουτίγκες yorkshire, με αυτή τη συνταγή εγγυημένα θα φουσκώνουν κάθε φορά, χάρη σε ένα υπέροχο κουρκούτι. Απολαύστε τις!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
450 ml γάλα
4 μεγάλα αυγά
250 γραμμάρια αλεύρι απλό
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή φυτικό λάδι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Έως και 3-4 ώρες πριν το μαγείρεμα, ανακατέψτε το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε ένα και χτυπήστε τα να γίνουν ένας λείος χυλός. Εάν δεν έχετε μπλέντερ, χτυπήστε τα αυγά στο αλεύρι και το αλάτι και μετά προσθέστε χτυπώντας σταδιακά το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε κανάτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C και αλείφουμε με λάδι μια φόρμα με 12 τρύπες για μάφινς. Ζεσταίνουμε τη φόρμα στο φούρνο για 5 λεπτά, στη συνέχεια τη βγάζουμε προσεκτικά και ρίχνουμε γρήγορα τη ζύμη στις τρύπες. Ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200C και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!