Αγγλική πουτίγκα: Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της αγγλικής κουζίνας και ετοιμάστε σε ελάχιστο χρόνο μια υπέροχη σιροπιαστή πουτίγκα. Με πολύ εύκολη προετοιμασία και λίγα απλά υλικά, θα έχετε μια πεντανόστιμη και γλυκιά πουτίγκα με καταπληκτική υφή και γεύση. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
175 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για το άλειμμα
3 κουταλιές της σούπας σιρόπι, συν έξτρα για το περιχύσιμο
1 κουταλιά φρέσκια τριμμένη φρυγανιά
λίγο κονιάκ (προαιρετικά, αλλά δίνει πολύ νοστιμιά)
175 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 μεγάλα αυγά
175 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας γάλα
κρέμα γάλακτος, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χρησιμοποιήστε μια μικρή κουταλιά βούτυρο για να αλείψετε πολύ ένα μπολ πουτίγκας 1 λίτρου. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σιρόπι με την τριμμένη φρυγανιά και το κονιάκ (προαιρετικά), και στη συνέχεια ρίξτε τα στο μπολ της πουτίγκας.
Βήμα 2
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Βάζουμε απαλά το αλεύρι και τέλος προσθέτουμε το γάλα.
Βήμα 3
Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ της πουτίγκας. Σκεπάζουμε με διπλή στρώση βουτυρωμένο αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα, κάνοντας μια πιέτα στο κέντρο για να φουσκώσει η πουτίγκα. Δέστε καλά το αλουμινόχαρτο με κορδόνι και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε έναν ατμομάγειρα ή ένα μεγάλο τηγάνι που περιέχει αρκετό νερό που σιγοβράζει ώστε να φθάνει μέχρι την μέση. Βράζουμε στον ατμό για 1½ ώρα. Αδειάζουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε με λίγο επιπλέον σιρόπι αν θέλουμε.
Καλή όρεξη!