Αγγλικό κράμπλ ραβέντι: Μια συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε κράμπλ ραβέντι. Το ραβέντι είναι φυτό που θυμίζει κάτι από παντζάρι στην όψη και λίγο από σέσκουλο. Στη βοτανολογία θεωρείται λαχανικό. Ωστόσο, στη μαγειρική χρησιμοποιείται σαν φρούτο. Εχει σαρκώδεις βυσσινί μίσχους και μεγάλα, μακριά φύλλα που δεν είναι βρώσιμα. H γεύση τους να κυμαίνεται από σχετικά γλυκιά μέχρι αρκετά πικρή. Οι Άγγλοι το χρησιμοποιούν ευρέως στα γλυκά τους, πάνω ή μέσα από κέικ, σε τάρτες, ακόμα και σε γλυκό του κουταλιού.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
8 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο ραβέντι
1-1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2-1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι κρύο βούτυρο
σάλτσα κρέμας:
6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1-1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το ραβέντι και τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το ραβέντι, περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Αδειάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη βρώμη και την υπόλοιπη ζάχαρη. Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το πασπαλίζουμε πάνω από το ραβέντι. Ψήνουμε στους 200° για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη. Βάλτε μέσα την κρέμα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει, για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη βανίλια. Σερβίρετέ το ζεστό πάνω από το κράμπλ ραβέντι.
Καλή όρεξη!