Αγγλικό ρυζόγαλο: Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα απολαυστικό επιδόρπιο. Με λίγα απλά υλικά, θα κάνετε πολύ εύκολα και γρήγορα ένα υπέροχο σπιτικό, παραδοσιακό ρυζόγαλο. Μπορείτε να το σερβίρετε με μαρμελάδα βατόμουρο ή οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα προτιμάτε. Ενα λαχταριστό επιδόρπιο, που θα το λατρέψουν όλοι!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
25 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια κοντόκκοκο ρύζι πουτίγκας
450 ml γάλα, πλήρες
284ml κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα
227 γραμμάρια πηχτή κρέμα
1 κομμένο λοβό βανίλιας
85 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Πλένουμε καλά το ρύζι κάτω από κρύο νερό και μετά το στραγγίζουμε. Βράζουμε το γάλα και τις κρέμες με τον λοβό βανίλιας, προσθέτουμε το ρύζι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Ρίξτε το ρύζι στο έτοιμο σκεύος και, στη συνέχεια, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω. Ρίχνουμε από πάνω λίγο βούτυρο, ψήνουμε για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 C, στη συνέχεια ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα, μέχρι να ροδίσει από πάνω και να είναι κρεμώδες από κάτω. Σερβίρετε με κουταλιές από μαρμελάδα που προτιμάτε.
Καλή όρεξη!